web analytics

Diverse albums

Mijn tuin, een jaar rond.

 

Jesusa, van ‘Foster Parents’ meisje tot heden.

Fotoalbum Jesusa

Jesusa Pinao-an,  zoals zij vroeger heette, hebben wij in 1987 via het toenmalige Foster-Parents Plan geadopteerd in de Filipijnen. Ze was toen 7 jaar. Je doneert een financiële bijdrage en die komt voor een groot deel ten goede aan de leefgemeenschap waar het betreffende kind woont. Er worden schooltjes, bruggen enz. van gebouwd en de lokale bevolking wordt omgang met landbewerken en financiële zaken bijgebracht. Als ‘contactpersoon’ fungeert het kind. Er komt een briefwisseling op gang en je wordt door de organisatie op de hoogte gehouden van de lokale situatie. De organisatie bestaat nog steeds als ‘Plan International’.

In 1998 toen Jesusa 18 jaar werd zou het contact worden verbroken. Wij maakten echter voor die tijd privé contact omdat we haar met haar verdere studie wilden blijven volgen en persoonlijk steunen. Na de highschool is zij gaan studeren aan de St. Louis university in Baguio. Baguio is een vrij grote stad op noord Luzon. Omdat ze daar voor haar eigen levensonderhoud moest zorgen was financiële steun  onontbeerlijk.

In 1999 hebben wij haar bezocht. We maakten kennis met de familie en deelden in de feestvreugde van het huwelijk van haar zusje Elma. Gedrieën maakten we een rondreis door de Filipijnen.

In 2003 trouwde ze met Dennis en in 2007 ging ze naar Dubai omdat de werkloosheid in haar regio erg hoog was. In 2008  ging ook Dennis die kant op. In 2009 hebben wij een georganiseerde rondreis door Dubai en Oman gemaakt en hebben hen daarna in Dubai opgezocht. Het was voor het eerst dat wij kennis maakten met Dennis. Het waren een paar fantastische dagen. (Zie album hierboven en album Dubai Oman)

We hebben nog steeds regelmatig contact met Jesusa. Ze heeft meerdere Facebook pagina’s waar zij veel over haar werk verteld.

Personal Page
Century Beauty and Wellness Center