web analytics

Mijn genealogische programma’s

Family Tree Maker (versie 2005)

Prachtig programma, Engelstalig (Amerikaans). Erg mooie diagrammen te printen.

Ik heb de output Nederlandstalig gemaakt door in de source tabellen in te grijpen. In 2016 heb ik gekozen voor Legacy-8

 

 

 

 

 

Legacy (8)

Ook van Amerikaanse origine maar volledig in het Nederlands vertaald. Heeft actief Nederlands forum.

Een hieraan gekoppelde charting applicatie geeft mooie output mogelijkheden maar is wel Engelstalig.

Eén van de redenen om naar Legacy over te stappen was de App. GedStar-Pro op mijn Android telefoon en tablet.

 

 

 

 

 

GedStar Pro    incl. GedStar-Today

GedStar-Pro is een hele leuke Android App. Hiermee laat ik alle in Legacy ingevoerde data zien, incl alle foto’s. Om de data in GedStar-Pro te krijgen is een (gratis) hulp programmatje op de PC nodig. Deze converteert data en media naar één bestand dat naar de Android App gestuurd kan worden.

Een aan GedStar-Pro gekoppelde widget GedStar-Today laat dagelijks op het Adroid device zien wat er op deze datum gebeurde. Geboortes, overlijdens en huwelijken van alle in Legacy genoemde individuen.

Het heeft natuurlijk niets met genealogie te maken, maar ik heb in legacy een aparte tak gecreëerd met vrienden, bekenden en het koninklijk huis. Wanneer ik nu ’s morgens mijn telefoon of tablet pak zie ik b.v. onmiddelijk dat buurman Klaas vandaag jarig is etc. In Legacy heb ik daar helemaal geen last van omdat het een losstaande tak betreft die ik ook evt. met een paar klikken kan verwijderen.

 

 

 

 

 

 

Families

Een App voor tablet. Geeft erg mooie layout op een tablet met foto’s in hoge kwaliteit. Wordt ook gevoed met een legacy bestand dat voor deze applicatie eerst op de PC geconverteerd moet worden (Family Sync).